Tweede heren-team Z&PV Nuenen Waterpolo zet goede reeks door

Krakers leveren team nu wel punten op

Waar eerder dit seizoen tegen directe concurrenten vaak nipt verloren werd, weten de waterpoloërs van het tweede Nuenense heren-team de afgelopen weken deze wedstrijden wel in punten om te zetten. In de laatste vier speelrondes werden maar liefst tien punten gepakt. Ook AquAmigos 2 moest eraan geloven: 7-8.

In Waalwijk was de spanning nooit ver te zoeken. Gedurende de wedstrijd was het verschil in doelpunten minimaal. Nuenen probeerde, mede door slechts een wissel achter de hand te hebben, lange aanvallen te spelen en zorgvuldig de score uit te bouwen. De thuisploeg trachtte middels fysiek spel dit ritme van Nuenen te doorbreken en slaagde hier regelmatig in. Daarentegen leverde dit spel de Waalwijkers ook vele persoonlijke fouten op. Nuenen wist deze niet voldoende uit te buiten en verzilverde slechts enkele van de in totaal tien man-meers.

Naarmate de wedstrijd vorderde, liep de spanning verder op. Doordat Nuenen bij een marge van twee doelpunten in het derde part, na in de eerste helft van de wedstrijd steeds achter de feiten aan te hebben gelopen, de voorsprong niet verder uit kon bouwen, kon het de thuisploeg geen genadeklap toebrengen. In de laatste minuut maakte de thuisploeg nog de aansluitingstreffer, maar hier bleef het bij. De bezoekers speelden de wedstrijd gedecideerd uit en namen de punten mee naar Nuenen.