Zwem- & Polovereniging Nuenen

Zwem- & Polovereniging Nuenen is een zelfstandige sportvereniging, gedragen door vrijwilligers, met meer dan 400 actieve leden. Wij zwemmen in de Drietip in Nuenen waar wij het zwembad huren. De vereniging kent zes afdelingen: recreatiefzwemmen (voor zwemdiploma C en verder), waterpolo, wedstrijdzwemmen, synchroonzwemmen, snorkelen/duiken en masterszwemmen.

De vereniging is opgericht op 19 oktober 1972 en is lid van de KNZB, de Koninklijke Nederlandse Zwembond.

Recreatiefzwemmen

Om bij de afdeling recreanten te mogen zwemmen moet je minimaal in het bezit zijn van je A- en B-diploma. Bij ons kan je verder oefenen voor het C-diploma en zwemvaardigheid 1, 2en 3. Onze bedoeling is dat je met plezier blijft zwemmen en dat wij je alle zwemslagen nog beter leren en nog veel meer... Wij werken wel naar de diploma’s toe maar het is niet de bedoeling om zo snel mogelijk een diploma te behalen. Wij hebben daarom ook maar één of twee keer per jaar diplomazwemmen. Meer info.

Snorkelen/duiken

De snorkelafdeling verzorgt snorkel- en duikopleidingen voor zowel kinderen als volwassenen. De snorkelopleidingen kennen drie gradaties: Beginners, Gevorderden en Openwater. De duikopleidingen volgen het PADI systeem en worden gecombineerd met eigen trainingssessies onder begeleiding van ervaren duikers. Meer info.

Wedstrijdzwemmen

Lig je graag in het water en zou je nog beter en sneller willen zwemmen, dan is wedstrijdzwemmen misschien wat voor jou. Met jongens en meiden van jouw leeftijd oefen je alle slagen en leer je bijvoorbeeld ook hoe je snel kunt keren. Als je er klaar voor bent mag je aan officiële zwemwedstrijden van de KNZB meedoen. Daar zwem je ook weer tegen leeftijdsgenoten. Meer info.

Waterpolo

Waterpolo is een leuke sport. Als je van zwemmen houdt, van een teamsport en van een spannend en flitsend balspel dan is waterpolo misschien wel iets voor jou! De Nuenense waterpoloërs nodigen je graag uit om enkele keren mee te trainen. Als je merkt dat je het leuk vindt, kan je besluiten om lid te worden. Voorwaarde is wel dat je goed kan zwemmen. Een zwemdiploma C is in principe nodig. De andere vaardigheden leren we je wel tijdens de trainingen. Meer info.

Synchroonzwemmen

Bij synchroonzwemmen komen ballet, muziek en water samen aan bod. Het gaat erom dat je op de maat van de muziek zwemt ('dansen in het water'). Synchroonzwemmen is mooi om naar te kijken, maar ook leuk om te doen. Het bestaat uit figuren (techniek), solo's, duetten en groepsvoorstellingen. Het is een sport met gratie, waarbij je eerst figuren leert zwemmen. Later zwem je de figuren op de maat van de muziek. Je kunt met synchroonzwemmen beginnen als je je C-diploma hebt of daarvoor in opleiding bent. Meer info.

Masterszwemmen

De masters is een groep van volwassenen die op een gezellige, ontspannen manier willen werken aan hun conditie en zwemtechniek. Onder leiding van een trainer wordt er op verschillende niveaus getraind. Enigzwemervaring is daarbij wel een pre. Meer info.

Algemeen nieuws

Copyright 2012