Wedstrijdzwemmen

 

De wedstrijdgroep van Zwem- & Polovereniging Nuenen bestaat uit ongeveer 90 zeer actieve zwemmers. De jongste groep traint 2 keer in de week, de oudere zwemmers kunnen tot 8 keer in de week terecht.
Tijdens de trainingen wordt er zowel aan je techniek als aan je conditie gewerkt. Een typerende uitspraak van onze trainer is: “Met een betere techniek kun je net zo snel zwemmen en er minder moe van worden, of met dezelfde moeite sneller zwemmen.”

Wedstrijden

Dat laatste helpt je goed op de wedstrijden. In het seizoen, dat loopt van september tot in juni, worden er op zondag wedstrijden gezwommen. We gaan twee tot drie keer per maand naar verenigingen in de buurt, of zij komen naar Nuenen. Bij iedere wedstrijd probeer je je eigen tijden te verbeteren.

Er zijn een aantal soorten wedstrijden.
Voor de kinderen tot en met 12 jaar zijn er de Speedo wedstrijden.
De verenigingscompetitie is een landelijke competitie waar alle zwemmers aan deelnemen. Nuenen zwemt bovenin de A-competitie wat betekent dat Nuenen zich mag rekenen tot de beste 30 clubs van Nederland.
Tijdens Solo wedstrijden zwem je afstanden die je zelf hebt gekozen en ieder jaar zoeken we minimaal 1 leuke wedstrijd waarbij we kunnen overnachten.
Ook zijn er limietwedstrijden en als je sneller zwemt dan de limiettijd mag je meedoen aan b.v. de Brabantse Kampioenschappen of zelfs de Nationale Kampioenschappen.

Overige activiteiten

Als het wedstrijdseizoen in juni afgelopen is, zijn er nog een aantal andere wedstrijden of prestatietochten waaraan je mee kunt doen. Bijvoorbeeld de nachtmarathon en de open water wedstrijden.

Zwemkamp

In het Hemelvaart of Pinkster weekend is er altijd een zwemkamp. Dit kamp wordt elk jaar door een aantal leden van de wedstrijdgroep zelf georganiseerd. Op een kampeerboerderij in de buurt slapen de zwemmers in de boerderij en een flink aantal ouders kamperen op het veld en helpen de organisatoren. In dit weekend wordt er helemaal niet gezwommen, maar zijn er allerlei andere activiteiten…

Trainingskampen

In de herfstvakantie gaan we met een grote groep een aantal dagen ergens in Nederland overnachten en staan die dagen volledig in het teken van het wedstrijdzwemmen. Veel zwemmen en andere sportieve activiteiten zorgen voor een extra boost van je conditie.
Voor de oudere zwemmers is er verder in de mei vakantie vaak nog een trainingskamp, dit keer ergens in het buitenland, het liefst in de zon. Een week lang heerlijk hard trainen in een warme omgeving.

Meedoen

Heb je minimaal je C-diploma en wil je een keer mee komen doen, dan kan dat op dinsdag van 18.00 tot 19.00 uur of op zaterdag van 07.00 tot 08.30 uur. Bel van tevoren wel even met Marja Huizing (040-2840947) dan zorgen we dat je opgevangen wordt.

Wedstrijdzwemmen nieuws

Copyright 2012