Gelijkspel Heren-2 Z&PV Nuenen waterpolo voelt als winst

Team dwingt op karakter puntendeling af

Eerder dit seizoen waren de heren van het tweede Nuenense waterpolo-team niet opgewassen tegen de poloërs uit Zeeland. In het grote bad werden ze voorbij gezwommen en stond na afloop een 9-4 verlies op het bord. Aanvankelijk leek hetzelfde te gebeuren in het TU/e-bad in Eindhoven. Maar op wilskracht kwam Nuenen steeds beter in de wedstrijd en scoorden ze in de laatste minuut de gelijkmaker.

Gedurende de eerste helft waren de bezoekers duidelijk de bovenliggende partij. Aanvallend wist Nuenen weinig te creëren en de schaarse kansen die er waren, werden niet voldoende benut. Dit strafte de ploeg uit Zeeland met snelle counters genadeloos af. Op het hoogtepunt keek de thuisploeg tegen een 1-6 achterstand aan.

In de tweede helft keerde de wedstrijd. Een betere pressing leed tot meer balverlies bij de bezoekers, welke nu door de thuisploeg met scherpe contra’s werden afgestraft. Vooral Kevin, gastspeler van de heren-3, strafde de Zeeuwen af met vier treffers. Ondanks het betere spel keek Nuenen in het laatste part nog tegen een 9-6 achterstand aan. Een ultieme krachtsinspanning van het hele team, dat slechts een wissel op de kant had, zorgde voor de gelijkmaker in de laatste minuut. Een fel slotoffensief van de bezoekers leverde hen niet meer de volle drie punten op. Een eerlijke uitslag gebaseerd op het hele wedstrijdbeeld, maar hij voelde als een overwinning voor de Nuenenaren.