Recreatief

Houdt uw kind van zwemmen en wil het, in kleine groepen, zonder prestatiedruk en mét veel plezier oefenen voor een volgend zwemdiploma? Dan is de afdeling recreatief een goede keus!

Bij de afdeling reacreatief oefenen kinderen in kleine groepen en op het eigen niveau voor het volgende dilpoma. Ieder kind, ongeacht leeftijd, is welkom. Het enige toelatingscriterium is dat hij of zij minimaal in het bezit is van het A- en B-diploma. Bij ons kan het dan verder oefenen voor het C-diploma en zwemvaardigheid 1, 2 en 3. Daarna(as) bieden wij het stickerzwemmen, waar kinderen, veelal na het behalen van het zwemvaardigheid 3 diploma aan deelnemen. Bij het stickerzwemmen worden in korte blokken allerlei takken van de sport aangeboden, zoals waterpolo, snorkelen, wereldslagen en survivalzwemmen. Ieder blok wordt afgesloten met het behalen van het aansluitende diploma. 

Plezier in het water staat bij ons altijd voorop. Ons primaire doel is dan ook niet het behalen van het diploma, maar het ontwikkelen en onderhouden van dit plezier en het ontwikkelen van vaardigheden op ieders eigen manier. Er staat geen druk op het behalen van diploma's, dit is slechts het puntje op de spreekwoordelijke i. 

Kwaliteit

De zwemmers bij recreatief zwemmen in groepjes van maximaal acht kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd onder leiding van een vaste begeleider. Het grootste gedeelte van de lesgevers heeft de bijbehorende diploma's om te kunnen lesgeven. Het andere deel traint zelf bij de tak wedstrijdzwemmen en bezitten dus voldoende kennis van de technieken..Zij hebben lange tijd meegelopen met een gediplomeerde lesgever en zo de kneepjes van het lesgeven geleerd. Daarnaast zijn wij in het bezit van de licentie ZWEM-ABC van de NRZ waaruit blijkt dat onze zwemlessen over voldoende kwaliteit beschikken. 

Mogelijkheden

Als uw zoon of dochter interesse heeft mag hij of zij altijd drie gratis proeflessen meezwemmen om de kijken of hij of zij het leuk vindt. Pas daarna spreken we over een toekomstig lidmaatschap.  

De recreanten zwemmen in drie groepen:
- maandag 17.45-18.30
- maandag 18.30-19.15
- zaterdag 8.30-9.15
Er kan worden gekozen voor één keer in de week zwemmen, maar ook voor twee keer in de week zwemmen. Vanzelfsprekend zullen de vaardigheden dan sneller ontwikkelen. 

Voor vragen, extra informatie en/of een aanmelding voor en proefles kunt u contact op nemen met Susan Teijken via het contactformulier of door direct te mailen naar recreatief@zpvnuenen.nl. 


Recreatief nieuws

Foto's

Copyright 2012