Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen, vroeger ook wel 'kunstzwemmen' genoemd, is een typische meisjessport die enigszins te vergelijken is met ballet, maar dan in het water. Het is een mooie sierlijke sport, waarbij je alle zwemslagen goed leert te beheersen, maar ook gevoel voor muziek en uithoudingsvermogen moet hebben.

Dansen in het water

Op de maat van de muziek worden zwemslagen afgewisseld met arm- en beenbewegingen. Meer nog dan bij dansen kun je je hele lichaam gebruiken.
Onder en boven kunnen  zonder problemen worden omgedraaid. In één vloeiende beweging kun je naar het publiek zwaaien, waarna je onderduikt om vervolgens je benen in de lucht te steken.

Veelzijdig

Je kunt alleen of in een groep zwemmen. De stijl en muziekkeuze passen we grotendeels aan jouw voorkeuren aan. Ook als je net begint, beheers je al snel voldoende techniek om enkele eenvoudige figuren uit te voeren. Als gevorderde synchroonzwemster zal je ontdekken dat er ontzettend veel mogelijk is en zal je alle figuren combineren tot een boeiend geheel.

Bij Z&PV Nuenen zwemmen meiden van 7 tot en met 29 jaar een hele gevarieerde club meiden die met veel plezier en gezelligheid de trainingen bijwonen.

Ook iets voor jou? Kom dan vrijblijvend proefzwemmen!

Houd je van zwemmen, maar wil je wel eens wat anders dan alleen maar baantjes trekken? Ben je in het bezit van het C-diploma of beheers je in ieder geval de rug- en borstcrawl? Houd je van dansen en muziek en wil je dat eens in het water proberen samen met anderen? Dan is synchroonzwemmen misschien wel de sport voor jou! Ook als je al een aantal andere sporten hebt geprobeerd en al wat ouder bent is instromen geen probleem!

Kom eens een keer een proefles mee zwemmen! Dat kan in principe altijd op maandagavond in Laco - de Drietip van 18:15 - 19:30 uur of zondagochtend van 08:30 - 10:45 uur. Je kunt hiervoor contact opnemen via synchroonzwemmen @ zpvnuenen.nl of door hier het contactformulier in te vullen.

Synchroonzwemmen nieuws

Sponsoren Synchroonzwemmen

 

 
 
 

Copyright 2012