Seizoen veilig gesteld! We zwemmen door!


Aan alle onzekerheid is een einde gekomen. Het heeft even geduurd, maar afgelopen week is het contract voor het komend seizoen getekend.

De voorwaarden zijn op de meesten punten gelijk gebleven. Waar dat niet het geval is, zal het bestuur samen met de afdelingen passende maatregelen nemen.

Het tarief is met 10% verhoogd, wat direct gevolgen heeft voor de financiële realisatie van dit jaar. In navolging van eerdere toezeggingen heeft het bestuur besloten om deze verhoging niet direct door te berekenen aan de leden. Hoewel dat dit goed nieuws is voor iedereen die contributie betaald, is het voor de vereniging een zorgwekkende ontwikkeling.

De reserve is voor alsnog toereikend om dit voor de komende periode op te vangen. Echter besturen is vooruit zien. Dat betekent dat het gat in de begroting op andere manieren gedicht moet wordena. Het bestuur zal bij de gemeente een herziening indienen voor 2016, zodra de beschikking binnen is. Allen leden tezamen hebben ook een eigen verantwoordelijkheid in het vinden van een oplossing om het gat te dichten. Kunnen we inkomsten verhogen door het ledental te verhogen, fondsenwerving via acties of sponsoring, (maatschappelijke) projecten te starten, samenwerking te zoeken,...?

Ideeën genoeg. Nu nog een aantal mensen die samen willen werken aan een oplossing. Wie durft de uitdaging aan?

Meer algemeen nieuws

Copyright 2012