Exploitatietekort LACO zet Zwem- & Polovereniging Nuenen onder druk


Op 7 juli jl. heeft Zwem- & Polovereniging een brief ontvangen van LACO Nederland B.V. waarin zij haar plannen ten aanzien van het gebruik van het zwembad in Nuenen deelt. Vanwege een exploitatietekort ziet LACO zich genoodzaakt om de huurprijs te verhogen naar een commerciële huurprijs. Deze commerciële huurprijs is een veelvoud van de huidige huurprijs die LACO bij de vereniging in rekening brengt.

LACO is eerder dit jaar in gesprek gegaan met wethouder Pernot om een jaarlijkse financiële bijdrage te verkrijgen op basis van het in stand houden van een maatschappelijke tariefstelling, gebruik en openingstijden. De gemeente heeft aangegeven dat er geen financiële bijdrage gegeven wordt aan een commercieel bedrijf en dat op basis van de kaders subsidie- en accommodatiebeleid van de gemeente Nuenen LACO geen partij is om bijdragen aan te verstrekken voor maatschappelijk gebruik.

Het verschil tussen de huidige en de commerciële huurprijs is door de zwemvereniging niet te overbruggen zonder een substantiële financiële bijdrage van buitenaf. Dit betekent dat de vereniging geen huurcontract voor het nieuwe seizoen heeft kunnen afsluiten. Daarmee is de start van het nieuwe zwemseizoen op 25 augustus niet zo vanzelfsprekend als andere jaren.

Net als deze week wordt er in de komende weken intensief overleg gevoerd door het bestuur van de zwemvereniging met zowel de gemeente als LACO. Hierbij wordt alles in het werk gesteld om op een verantwoorde manier het zwemseizoen te kunnen starten en een oplossing te vinden voor de langere termijn.

Ondanks dat de boodschap in deze brief onprettig is en er nog veel onduidelijk is over de gevolgen, pakken wij dit voortvarend aan en hopen wij op korte termijn te komen tot een oplossing.

Over twee weken verwachten we meer te kunnen vertellen over de voortgang. Tijdens de vakantieperiode zijn er extra bestuursvergaderingen ingelast om snel te kunnen inspelen op de ontwikkelingen en besluitvorming te laten plaatsvinden. De communicatie naar de leden zal via de website en per e-mail gaan. Ook zullen verschillende media gericht aangeschreven worden.

We vragen de leden om niet zelf te publiceren of tenminste terughoudend en gematigd te zijn, om het onderhandelingsproces in de komende weken niet te verstoren.

Heb je vragen, wil je je mening laten horen of heb je een andere bijdrage? Neem dan gerust contact met mij op via voorzitter@zpvnuenen.nl.

Namens het bestuur,

Serge van Isterdael
Voorzitter Zwem- & Polovereniging Nuenen

Meer algemeen nieuws

Copyright 2012