Zwem- & Polovereniging Nuenen reikt cheque van 575,88 euro uit aan Stichting Leergeld


December is een maand om even stil te staan bij alles wat er om ons heen gebeurd. Een beter moment is er niet om een cheque uit te reiken aan Stichting Leergeld met een deel van de opbrengst van de Bingo en Veiling die eerder dit jaar is georganiseerd. Leuk om te geven én om te ontvangen.


v.l.n.r. Serge van Isterdael, Truus Houtepen-kunnen, Jacques Hem en Diane Kuiper

In het kader van het lustrumjaar, de vereniging bestaat meer dan 40 jaar, hebben een aantal enthousiaste leden onder leiding van initiatiefneemster Diane Kuiper een Bingo en Veiling georganiseerd. Het doel was om geld te werven voor de vereniging en daar gelijk een goed doel aan te koppelen. De keuze viel al snel op stichting leergeld, met wie de zwemvereniging al sinds lange tijd samenwerkt. Deze boodschap is goed gevallen.

Na meerdere uitstapjes door ondernemend Nuenen (e.o.) bleek het enthousiasme zo groot dat de lijst met bijdrages maar bleef groeien: het huis was letterlijk te klein! Een teken dat de Nuenense gemeenschap de zwemvereniging en stichting leergeld een warm hart toe dragen. Na het innen van alle gelden en het maken van een cheque door de dames van synchroon zwemmen kon de cheque uitgereikt worden.

Geheel in kerstsferen in het Sportcafé van De Drietip werd de cheque uitgereikt door Diane Kuiper, Gonny van der Heiden en Serge van Isterdael. Namens Stichting Leergeld namen Truus Houtepen-Kunnen en Jacques Hems de cheque van € 575,88 ontvangst.

Onder het genot van een lekker kopje koffie is nog even nagepraat over de besteding van de opbrengst en is de samenwerking op sportief zwemgebied nog eens benadrukt. Sporten is belangrijk voor de ontwikkeling van een kind en dat is en mag niet afhankelijk van zijn van de portemonnee. De zwemvereniging zorgt samen met stichting leergeld voor invulling hiervan, binnen de eigen mogelijkheden.

Vanwege bezuinigen zijn (sport)verenigingen en stichtingen meer en meer toegewezen op giften van bedrijven en particulieren. Dit kan d.m.v. een soortgelijke actie, maar met enige creativiteit en betrokkenheid zijn de mogelijkheden eindeloos.

Namens de zwemvereniging dank ik alle bedrijven en personen die een bijdrage gedaan hebben voor deze Bingo en Veiling!

Serge van Isterdael
Voorzitter Zwem- & Polovereniging Nuenen

Wil je meer weten over Stichting Leergeld kijk dan eens op www.leergeld.nl. Zoek je contact kijk dan op www.leergeld.nl/locaties/nuenen

Meer algemeen nieuws

Copyright 2012