Zeer geslaagde Regionale Kampioenschappen voor Z&PV Nuenen


Ook het tweede weekend van de Regionale Zomer Kampioenschappen heeft voor Z&PV Nuenen weer volop successen opgeleverd. De eindscore na 2 weekend hard zwemmen: 12 keer goud, 7 keer zilver en 8 keer brons en meer dan 100 persoonlijke records.



Goudhaantjes
Zoals altijd bij dergelijke toernooien zijn er een aantal zwemmers die de goudhaantjes zijn. Ditmaal waren dat voor de ploeg uit Nuenen Diede Struijk, Flore Meulendijks en Bram Zwetsloot.
Helaas moest paralympische zwemster Diede het eerste weekend door ziekte aan haar voorbij laten gaan, maar het tweede weekend wist ze viermaal goud te halen.  Het was echter Bram die de grootste gouden greep deed, maar liefst 6 maal stond hij op de hoogste trede van het podium
Medailles voor NJJK deelnemers
In de zilveren categorie was Merel Phaff de veelverdiener met vier tweede plaatsen, tweemaal op de rugslag en tweemaal op de vlinderslag. Daarmee zorgde ze er mede voor dat alle individuele door Z&PV Nuenen gewonnen medailles naar deelnemers aan de Nederlandse Junioren en Jeugdkampioenschappen gingen. Want naast Bram, Diede, Flore en Merel was er ook nog eremetaal voor Milan Meurs (zilver) en Jelmer North, Alexander Nijst en Chris Verhoeven (brons)
Zij krijgen op de NJJK verder nog gezelschap van Floris Sonneveld (individueel) en Victor de Kousemaeker (estafettes), wat het totaal aantal deelnemers op 10 en starts op 50 brengt.
Dit toernooi is van 15 t/m 18 juni eveneens in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven
Estafettes
De estafettes bij de jongens junioren 4, die ook zullen starten bij de NJJK, grepen verder nog brons op de 4x200vrij en 4x100wissel, terwijl de herenploeg zilver pakte op de 4x200vrij.
Maar de spannendste wedstrijd was zonder twijfel de 4x100m wisselslag bij de dames. Daarop wist het team bestaande uit onder andere Merel, Robin Goossens en Anneloes Peulen de concurrentie uit Horst met precies 0.02 seconden te verslaan en mochten zij dus het goud in ontvangst nemen.

Meer wedstrijdzwemmen nieuws

Copyright 2012