Zwem- en Polovereniging Nuenen werkt aan een positieve clubcultuur


Bij Zwem- en Poloverening Nuenen werken we hard aan het creëren van een positieve cultuur, waarin onze jeugdspelers zich optimaal kunnen ontwikkelen en minder snel afhaken. Daarbij hebben wij uw hulp hard nodig!

Zwem- en Polovereniging Nuenen wil graag een vereniging zijn met een positieve clubcultuur. In het algemeen zie je in de sport helaas vaak veel negatief gedrag terug: coaches praten vooral over wat hun spelers niet goed doen, spelers kraken elkaar af en ageren tegen de scheidsrechter, ouders roepen in hun enthousiasme langs de lijn niet altijd het meest handige, noem maar op.

Zwem- en Polovereniging Nuenen wil juist een voorbeeld zijn van een club waar het anders gaat. Waar mensen vooral bezig zijn met wat er wel goed gaat en met de kracht van spelers. En gepast met elkaar omgaan. Want wij geloven erin dat in zo’n cultuur onze spelers zich beter kunnen ontwikkelen (en dus betere prestaties zullen neerzetten), minder pubers afhaken (met alle positieve gevolgen van dien!), het aantal vrijwilligers toeneemt en ook sportiviteit en respect toenemen.

Het neerzetten van een positieve clubcultuur heeft tijd nodig; we hopen dat u ons die tijd gunt en ons wilt helpen om aan die cultuur te werken. Binnenkort houden we een bijeenkomst hierover voor de ouders van de jeugdleden. Meer informatie daarover volgt.

Meer algemeen nieuws

Copyright 2012